2021-08-27 08:04:28• hírek • Bede Emőke

Korszerű orvosi készülékkel támogatja a megyei kórház nőgyógyászati osztályát a Helyi Tanács

Csütörtöki ülésén Szatmárnémeti Helyi Tanácsa jóváhagyta azt a költségvetés-kiigazítást, mely révén az önkormányzat egy ultramodern készüléket vásárol a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház nőgyógyászati osztályának.

A szavazást megelőzően Kereskényi Gábor polgármestere kifejtette, a költségvetés-kiigazítás révén az önkormányzat egy olyan ultrahangos készülékkel támogatja a megyei kórház nőgyógyászati osztályát, mely révén az orvosok már a kezdeti szakaszban felfedezhetik a daganatos elváltozásokat. A megelőzésben és a korai felismerésben kulcsfontosságú szerepet játszó berendezés értéke megközelítőleg 400 ezer lej.


A költségvetés-kiigazítás részeként a Helyi Tanács azt is jóváhagyta, hogy az önkormányzat kiegészítse a város oktatási intézményeinek büdzséjét annak érdekében, hogy az őszi iskolakezdésre minden szükséges karbantartási és felújítási munkálatot be lehessen fejezni, azaz az új tanév már megfelelő körülmények között kezdődhessen. Erre a célra az iskolák összesen 500 ezer lejnyi kiegészítést kaptak, illetve ezen felül a Bölcsődei Központ kasszájába is került további 50 ezer lej, melyet az épületek fertőtlenítésére és karbantartására fordítanak majd.


A napirendi pont elfogadása egyébként nem volt egyhangú, az USR-PLUS-t képviselő tanácstagok ugyanis tartózkodtak a szavazástól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: